25 Aralık 2011 Pazar

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ, Khaled Hosseini


Khaled Hosseini ile ilk kez, yazarın da ilk kitabı olan Uçurtma Avcısı kitabında tanıştım. D&R'ın cep kitaplarında yaptığı kampanya sağ olsun:) Çok keyif alarak okuduğum bu kitaptan sonra yazarın ikinci bir kitabı daha olduğunu öğrenince, hemen onu da alıp okudum. 
'Bin Muhteşem Güneş' başlığı oldukça çekici ve ilginç geldi bana. Kitabın kapağında yazan 'Tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Uçurtma Avcısı'nın yazarından...' kelimesinin bana çok itici gelmiş olması, kitabı satın almama bu defa engel olamadı.
Dürüst olmak gerekirse, ilk kitapta aldığım tat bunda biraz daha azdı. Yine de sürükleyici ve akıcı bir konusu var kitabın. Sıkıldığımı söyleyemem. Her kelimesini ilgiyle okudum. Fakat ilk kitaptaki adrenalin daha yüksekti. 
Yazar ülkesinden uzakta yaşadığından, ülkesi burnunda tütüyor olsa gerek. Zira, Khaled Hosseini her iki kitabında da Afganistan'ı işlemiş ve yurduna olan özlemi her bir kelimeye sinmiş. 
Özetle, hazır yılbaşı da gelmişken, sevdiklerinize keyifle okuyabilecekleri Khaled Hosseini'nin her iki kitabını da set olarak hediye edebilirsiniz:) 

S.

Bin Muhteşem Güneş
Khaled Hosseini
Everest Yayınları, 488 sayfa, Kasım 2011 (21. basım)
Çeviri: Püren Özgören